کد خبر 392113
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۹

خوزستان هر ساله پذیرای میلیون ها زائر می شود که می خواهند یاد شهدا و ایثارگران را گرامی بدارند. اما در خوزستان، مناطقی هست که نامشان کمتر مطرح شده و کمی مهجور مانده اند. لذا تا پایان اسفندماه که اوج اعزام کاروان های راهیان نور است، ان شاء الله هر روز یک منطقه کمتر شناخته شده را برایتان معرفی خواهیم کرد.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - کربلای خوزستان در طول جنگ تحمیلی بیشترین نقش را ایفا کرد و بیشترین ضربات را تحمل کرد.

حالا این استان هر ساله پذیرای میلیون ها زائر می شود که می خواهند یاد شهدا و ایثارگران را گرامی بدارند. اما در خوزستان، مناطقی هست که نامشان کمتر مطرح شده و کمی مهجور مانده اند. لذا تا پایان اسفندماه که اوج اعزام کاروان های راهیان نور است، ان شاء الله هر روز یک منطقه کمتر شناخته شده را برایتان معرفی خواهیم کرد.
***

*بلتا یکی از عوارض حساس غرب کرخه است که در شمال غربی دهکده بلتا و در جنوب ارتفاعات شاوریه و دهلیز و در شمال جاده اندیمشک-دهلران قرار دارد. به علت موقعیت حساس این تپه، دشمن در اسفند 1359 در راستای تأمین خطوط پدافندی خود در برابر شبیخون های رزمندگان، آن را اشغال نمود. در تاریخ 12/5/1360 رزمندگان با هدف آزادسازی ارتفاعات شاوریه و دهلیز که در مجاورت بلتا بود و بر جاده تدارکاتی دشمن تسلط داشت وارد عمل شدند، اما رزمندگان به دلیل ضعف پشتیبانی فقط موفق شدند بر روی تپه بلتا که دشمن از آن برای دیدبانی استفاده می کرد مستقر شوند.
تپه بلتا
خنثی سازی مین والمری در تپه بلتا

*این تپه بر نیروهای دشمن که در کوت کاپن، تپه چشمه و علی گره زد مستقر بودند، تسلط داشت. دشمن برای باز پس گیری تپه بلتا در تاریخ 27/5/1360 از سه محور حمله کرد که پس از چند ساعت مقاومت، حمله دشمن خنثی شد. این منطقه تا قبل از عملیات فتح المبین در اختیار لشکر 21 حمزه ارتش و تیگ 7 ولیعصر سپاه دزفول قرار داشت اما به درخواست تیپ 27 محمد رسول الله(ص) برای شناسایی منطقه عملیاتی فتح المبین، کمپ بلتا که شامل چهار سنگر اجتماعی بود در آن منطقه تشکیل شد و واحد های شناسایی این تیپ زیر نظر شهید محمود شهبازی و با مسئولیت حسین همدانی بر فراز بلتا استقرار یافتند؛ چرا که موقعیت طبیعی این منطقه به گونه ای بود که با بهره گیری از شیارها و دامنه تپه ماهورها امکان نفوذ به عمق نیروهای سپاه چهارم عراق وجود داشت.

*رزمندگان تخریبچی تیپ 27 محمد رسول الله(ص) در شناسایی های قبل از عملیات فتح المبین برای اولین بار در این منطقه با مین های والمری دشمن برخورد و نحوه خنثی سازی آن را تجربه کردند. در بلتا دو تپه حساس و مشرف به شیارهای عبوری رزمندگان وجود داشت که به واسطه استقرار واحدهای زرهی دشمن به استعداد یک گروهان شامل بیست و پنج دستگاه تانک در یکی از تپه ها، به تپه تانک و به دلیل استقرار یک گردان از نیروهای پیاده دشمن در تپه دیگر، به تپه پیاده معروف شد.

*سرانجام رزمندگان قرارگاه نصر در مرحله نخست عملیات فتح المبین علاوه بلتا را برای همیشه آزاد کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • یک تخریبچی ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
    1 0
    این عکس برای 1000کیلومتر اونطرف تره خنثی سازی در ارتفاعات لری در منطقه پنجوین عراق است نه منطقه فتح المبین آقایان مشرقی عزیز.. نام این تخریبچی عزیز که جانباز هم هست ودر قید حیات هستند معلومه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس